Historia

 

Aurinkokeinun kehittämistyö alkoi vuonna 1997 ISAK:n toimesta. ISAK oli itsenäisen suoriutumisen mekaanisten apuvälineiden kehittämisyksikön käynnistysprojekti Outokummussa.

Vuonna 1998 käynnistyi tiivis yhteistyö Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n MALIKE – projektin kanssa. Malike – projektin järjestämän ideakilpailun tuloksena syntyi Hyppykeinusta lähtenyt idea. keinu sai nimekseen Aurinkokeinu, jota kehitettiin yhteistyössä loppukäyttäjien ja heidän läheistensä kanssa. Ensimmäiset keinut valmistuivat vuonna 1998. MALIKE – toimintavälinevuokraamon käynnistyttyä otettiin Aurinkokeinu yhdeksi lainattavaksi välineeksi.

www.malike.fi/sivu/vinkkeja välineen hankintaan

Aurinkokeinua valmistettiin 1990 luvulla ISAK:n huoltoyksikössä yksilöllisenä tuotantona ja ompelutyöt tapahtuivat Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n palkkaaman ompelijan toimesta. Keväällä 2000 tuotteen markkinointi piti aloittaa laaja–alaisemmin, mikä ei monestakaan syystä sitten toteutunut.

Vuonna 2005 aloitti Aurinkokeinun valmistuksen Polvijärvellä toiminimi Suntec Innovation / Helena Kaltiainen. Keinu valmistetaan Suomessa käsityönä. Tarvikkeet ovat 80 % kotimaisia.

Aurinkokeinu on kehitetty kehitysvammaisten lasten kuntoutukseen ja hoitoon. Siinä tehtävässä keinu on osoittautunut onnistuneeksi ja toimivaksi apuvälineeksi. Keinu on osoittautunut kotona ja laitoksissa käytettynä mieluisaksi, rauhoittavaksi ja terapeuttiseksi laitteeksi.

Keinu on pehmeä, lämmin ja turvallinen oleilupaikka. Kehitysvammaisten käytössä keinun on todettu kehittävän tasapainoa ja koordinaatiota sekä antavan avaruuden ja painottomuuden tuntua. Kehitysvammaisten
Tukiliitto ry:n lausunto.

 

Kirjaudu sisään